Elk van onze strategische partners vraagt en krijgt een eigen aanpak en ondersteuning:
Regelmatig gebeurt het dat architecten ons via eerdere referentieprojecten hebben leren kennen, en zo via tevreden eindklanten bij ons terecht komen. Vaak is de Lightcatcher hen nog onbekend en (nog) onbemind.
Voor architectenbureaus bieden wij in-house ondersteuning bij het maken van hun lichtplannen in Dialux. U bezorgt ons uw ontwerp en op basis van uw informatie omtrent de beoogde lichtintensiteit op de werkvloer of vanuit onze eigen ervaring werken wij intern een volledig lichtplan uit in Dialux. Wij houden hierbij rekening met activiteitenzones in het project (kantoor, picking, opslag,...), sprinklerinstallaties, loopgangen tussen opslagrekken, zones waar net dat beetje extra daglicht moet worden voorzien,...
Deze ondersteuning wordt volledig door ons gedragen en is dus kosteloos voor onze partners.
Als best beschikbare technologie wordt de LightCatcher vaak voorgedragen wanneer een positieve duurzaamheidscertificatie beoogd wordt.
Daglicht in een ruimte binnenbrengen is vaak een kwestie van gezond verstand boven rekenmodellen. Het goedkoopste dak is een gesloten doos, volledig van energiezuinig kunstlicht voorzien.
Het is de minderheid van de bedrijfsgebouwen waarin daglicht geen rol krijgt toebedeeld. De erkenning van het belang van daglicht neemt enkel nog toe, en met de norm NEN-EN 17037, gepubliceerd eind 2018, is de grondslag gelegd voor een Europese standaard die exclusief focust op daglichtontwerp in gebouwen. Naast NEN-EN17037 bestaan er specifiek voor bedrijfsgebouwen ook normen die betrekking hebben op verlichting, zoals de NBN-EN 12464-1. Deze norm stelt minimale eisen aan verlichting voor overdekte werkruimten en houdt rekening met factoren zoals de verblindingsfactor, luxwaarden (aantal lumen per vierkante meter) en de kleurweergave (Ra), allen criteria waarop de Lightcatcher een mooi antwoord geeft.
Het Econation team stelt u in staat om kosteloos een lichtstudie aan uw eindklant voor te leggen, en assisteert waar mogelijk om een tastbaar bewijs leveren van uw inzet voor duurzaamheid en het welzijn van gebouwgebruikers. Wij bieden daadwerkelijke ondersteuning bij het bekomen van goede certificatiescores van uw project (BREEAM, LEED, DGNB, HQE,...)
Econation toont zich graag als een flexibele en betrouwbare partner. Voor projecten in de Benelux kunnen wij met onze eigen installateurs ondersteuning bieden bij de assemblage en installatie van onze Lightcatchers.
In nauwe samenspraak met onze partners wordt overeengekomen omtrent de levering en het verticaal transport van de materialen. Wij begrijpen als geen ander dat timing in de bouwwereld een rekbaar gegeven is, dikwijls ingegeven door betere of slechtere weersomstandigheden. In functie van de voortgang van de werken wordt de installatieperiode met de aannemer vastgelegd. Sommige data zoals het storten van de betonvloer zijn nu eenmaal niet rekbaar, en precies daarin toont Econation zich als een partner waarop je kan vertrouwen, en niet als een bottleneck in het project.
Wie er echter voor kiest om zelf in te staan voor assemblage en installatie, kan eveneens bij ons terecht. Dankzij de nieuwe versie van de Lightcatcher die sinds 2020 in gebruik is genomen, hebben we onze technologie robuuster en vooral dummy-proof gemaakt, en staat een korte on the job-opleiding garant voor een foutloze montage. Wij zorgen voor degelijke documentaire ondersteuning en persoonlijke ondersteuning en supervisie op de werf.
(Industriële) dakwerkers kloppen vaak bij ons aan wanneer de vraag naar een dakrenovatie op de tafel wordt gelegd.
Een dakrenovatie is het uitgelezen moment om ineens het hele dakontwerp onder de loep te nemen:
Slecht geïsoleerde of versleten lichtstraten kunnen worden vervangen door goed gespreide Lightcatchers, die het daglicht diffuus en verspreid in het gebouw binnenbrengen. Econation heeft hierin een rijke ervaring, en deelt deze graag met haar partners.
Bijkomende dakisolatie houdt de warmte binnen in de koude winters, en de hitte buiten tijdens de warme zomermaanden.
U kunt bij Econation rekenen op zowel commerciële als technische ondersteuning (lichtstudie).
Op operationeel niveau kunt u ervoor kiezen om onze eigen installateurs in te schakelen, of na een assemblage-en installatie-opleiding met uw eigen mensen aan de slag te gaan.
Wij staan open voor samenwerking met specialisten in relighting.
Relighting is een vak op zich, en hoewel wij de waarde inzien van een hybride bedrijfsverlichting, blijven we als goede schoenmakers bij onze leest en kiezen we voor een gezamenlijke aanpak van een project, waarbij elke partij verantwoordelijk is voor diens eigen specialiteit.
LED verlichting blijft hot, en in tegenstelling tot klassieke verlichting, verbruikt gedimde LED verlichting in verhouding ook minder energie. Dit maakt van maximaal gebruik van daglicht, wanneer nodig aangevuld met LEDs op daglichtsturing, een zeer sterke case, ook economisch: ieder uur dat het kunstlicht gedimd of zelfs gedoofd kan worden, vertaalt zich in een directe besparing op de energiefactuur.
Sinds we in 2020 de Lightcatcher 2.0 hebben gelanceerd en gemonitord op meerdere grootschalige projecten, is de tijd rijp voor internationalisering en zetten we de deur open voor partners binnen en buiten Europa.
Wij staan open voor partnerships in verschillende constellaties: importeurs, internationale projecteigenaars of -ontwikkelaars, dakwerkbedrijven die in eigen land de Lightcatcher op de kaart willen zetten,...
Deel uw ideeën en plannen met ons en wij bespreken graag de mogelijkheden.